Rabobank Legal

Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Ondernemingsrecht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers

Over Rabobank Legal

Stel je eens voor…

Stel je eens voor dat je deel uitmaakt van de juridische afdeling van een van Nederlands grootste internationale banken? Dat je meewerkt aan verschillende transacties en dossiers in een multidisciplinair juridisch team dat opereert in een continu veranderende werkomgeving? Dat je samenwerkt met andere afdelingen binnen de Rabobank en daarmee niet alleen een beeld krijgt van de werkzaamheden van Rabobank Legal maar óók van de Rabobank als geheel?

Impact creëren

Binnen Rabobank Legal maak je als stagiair onderdeel uit van één van onze vier afdelingen.

  • Loop je stage binnen Legal Corporate dan adviseer en ondersteun je Rabobank (inclusief haar Groepsdirectie en Raad van Commissarissen) en alle groepsonderdelen in binnen- en buitenland over vraagstukken op het gebied van corporate governance en beheer, strategische bewegingen (overnames, joint ventures, desinvesteringen) en de implementatie van (prudentiële) toezicht wet- en regelgeving (denk aan EBA Guidelines on internal governance).
  • Kies je voor een stage bij Legal Retail dan adviseer en ondersteun je Rabobank bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op het gebied van onder andere betalen, sparen, lenen, hypotheken, beleggen en verzekeren. Ook innovatie, betalingsverkeer (waaronder PSD2) en privacy zijn belangrijke aandachtsgebieden. Zo is Retail onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Rabobank bankieren app, Crowdfunding en de nieuwste Fintech initiatieven.

Onderdeel van de afdeling Legal Retail is ook het interne advocatenkantoor van Rabobank (Rabobank Advocaten). De advocaten van Rabobank Advocaten behandelen en procederen in geschillen tussen Rabobank en particuliere en/of zakelijke klanten (o.a. civiel-, insolventie-, verzekerings-, ondernemings- en financieel recht). Een stage bij Rabobank Advocaten behoort ook tot de mogelijkheden! 

  • Loop je stage binnen Legal Financial Markets dan ondersteun je de afdelingen die werken aan beursgangen, nationale en internationale aandelen- en obligatie uitgiftes (zowel voor de bank zelf als voor klanten van de bank), receivables finance oplossingen en aan securitisaties. Verder adviseert Financial Markets bij het aangaan van (OTC) derivaten-, securities lending en repurchase overeenkomsten. Ook zal je betrokken worden bij de interpretatie en bankbrede implementatie van verschillende (gedrag) toezichtrechtelijke onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld EMIR en MIFID II/Mifir en met de advisering van Rabobanks Private Equity tak.
  • Kies je voor een stage bij Legal International Network & Lending dan zal je onder meer betrokken worden bij de diverse financieringen die er door Rabobank worden verstrekt aan zakelijke klanten in binnen- en buitenland. Hierbij kan je denken aan de financiering van overnames, werkkapitaal, zonne- en windparken en vastgoed en grondstoffen. Onderdeel van deze afdeling zijn tevens alle juristen werkzaam die werkzaam zijn bij de buitenlandse kantoren van Rabobank (New York, Singapore, Sidney etc.).

Met jouw talenten

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, een analytisch vermogen en hands-on instelling zijn onmisbare eigenschappen voor deze stage. Daarbij is belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je zit in de laatste (master)fase van je rechtenstudie (WO) en verwacht binnen 1 à 2 jaar af te studeren. Bij voorkeur in een privaat-, proces-, financieel- of ondernemingsrechtelijke afstudeerrichting.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je bent gemotiveerd en toont initiatief.
  • Je bent graag onderdeel van een team, maar kunt ook zelfstandig zaken oppakken en weet hoe je opgedane juridische kennis ook praktisch kunt toepassen.