Rassers Advocaten

Website
https://rassers.nl/nl/over-ons/vacatures
Branche / Vakgebied
Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht, Ondernemingsrecht
Vereiste taal
Nederlands
Bedrijfsomvang
> 25 medewerkers

Over Rassers Advocaten

De kracht van Rassers 

Rassers Advocaten in Breda staat al meer dan 110 jaar voor kwaliteit en betrokkenheid. Met een hecht team streven wij ernaar het beste uit onszelf te halen om zo onze cliënten verder te helpen.

Onze advocaten zijn werkzaam binnen de volgende rechtsgebieden:

  • Ondernemingsrecht
  • Arbeidsrecht
  • Bouwrecht
  • Bestuursrecht

Daarnaast wordt er binnen Rassers gewerkt in expertteams zoals cassatie, onderwijs, ICT en privacy.

Werken bij Rassers

Wij hechten veel waarde aan een gedegen opleiding van onze advocaten. Regelmatig worden jurisprudentiebijeenkomsten georganiseerd, onder leiding van een docent van de Universiteit van Tilburg. Daarnaast stimuleren wij het volgen van allerlei opleidingen, cursussen en seminars.

Een advocaat-stagiaire start in een sectie en gaat in principe na anderhalf jaar naar een andere sectie. De bedoeling is om in de stageperiode een gevarieerde opleiding te krijgen/bieden. Wij streven ernaar om de opleiding zo op te zetten, dat iedereen zo snel mogelijk zelfstandig zijn/haar eigen zaken kan behandelen en de verantwoordelijkheid daarover kan dragen.

Stagemogelijkheden bij Rassers

Voor studenten die zich in de eindfase van de WO opleiding bevinden bestaat de mogelijkheid om stage te lopen bij Rassers.

De stagewerkzaamheden zullen bestaan uit het – op alle rechtsgebieden – in opdracht van en voor advocaten verrichten van uitzoekingen (jurisprudentie en literatuuronderzoek), het opstellen van notities en/of het concipiëren van concept processtukken en brieven. Daarnaast nemen we je zoveel mogelijk mee naar zittingen en besprekingen zodat je een goed beeld krijgt van wat een advocaat doet en wat het werken in de advocatuur inhoudt.

Een student-stage binnen Rassers Advocaten, waarbij de studenten kennismaken met meerdere rechtsgebieden, duurt doorgaans 8 weken.