Advocaat-stagiaire Herstructurering & Insolventie

Bedrijf
Van Benthem & Keulen
Type
Vacature
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht, Internationaal recht / Europees Recht, Ondernemingsrecht, Privaatrecht
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Advocaat-stagiaire Herstructurering & Insolventie

Ben jij die ambitieuze kandidaat die zijn/haar master Rechtsgeleerdheid bijna of recentelijk heeft afgerond? Heb jij affiniteit met Herstructurering & Insolventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het team

Binnen het team Herstructurering & Insolventie zijn tien advocaten (waarvan vijf curatoren) werkzaam. Onze curatoren worden zeer frequent door de rechtbank aangesteld tot curator in faillissementen of tot bewindvoerder in surseances van betaling. Naast het afwikkelen van faillissementen en surseances van betaling, adviseren onze advocaten ondernemingen bij een overname uit faillissement of bij een dreigende insolventie van de onderneming zelf (denk aan oplossingen als herstructurering, sterfhuisconstructie, crediteurenakkoord of activa-/passivatransactie). Ook staan zij wederpartijen van (nagenoeg) failliete ondernemingen bij of bestuurders in bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Verder adviseren zij buitenlandse curatoren in grensoverschrijdende gevallen. Ons team heeft een heldere aanpak en biedt efficiënte en hoogwaardige oplossingen voor ondernemingen in moeilijkheden.

De kandidaat die wij zoeken

  • Heeft aantoonbare affiniteit op het terrein van het insolventierecht;
  • Heeft bovengemiddelde studieresultaten;
  • Heeft een actieve instelling en een nuchtere kijk op het leven;
  • Heeft een goed analytisch vermogen;
  • Kan uitstekend in teamverband werken; en
  • Is goed in staat de cliënt op praktische en doeltreffende wijze bij te staan. 

Solliciteren

Wil je deel uitmaken van een ambitieus kantoor, ruimte krijgen voor initiatieven en voor interessante cliënten werken? Stuur dan jouw sollicitatiebrief met CV en cijferlijsten naar werken@vbk.nl, ter attentie van Margot Jansen, manager Human Resources.

In het kader van jouw sollicitatie verwerken wij jouw persoonsgegevens als volgt: privacystatement.