Student-stagiair(e)

Bedrijf
Ekelmans Advocaten
Type
Stage
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Ondernemingsrecht, Privaatrecht

Omschrijving

Twee maanden stage bij een gerenommeerd kantoor

Enthousiaste en ambitieuze student-stagiairs zijn zeer welkom. We hebben ruimte op meerdere secties. Als je in de eindfase van je studie Nederlands recht zit, kun je bij ons kennismaken met de advocatuur. In principe duurt de stage twee maanden, maar afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden zijn er individuele afspraken te maken over de duur of het aantal inzetbare dagen per week.

Studentstage

Hoe werkt het?

Als student-stagiair bij Ekelmans Advocaten word je gekoppeld aan één van onze advocaten. Bij deze advocaat kun je altijd terecht met vragen. Hij of zij zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven, of door concepten van processtukken of brieven te maken. Zo maak je kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk.

Bij welke sectie?

Ondernemingsrecht

In deze brede (internationale) praktijk krijg je te maken met advieszaken, overnames en rechtszittingen. Wil je weten hoe het er aan toe gaat op een sectie Ondernemingsrecht op een middelgroot kantoor? Wil je (deels) internationaal werk doen maar in een kleine, informele setting? Kom dan twee maanden meedraaien!

Verzekering & Aansprakelijkheid

Je draait mee in een brede verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk met 15 gespecialiseerde advocaten en krijgt te maken met algemene polis- en dekkingsvraagstukken, beroeps-, bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid, fraudebestrijding, personenschade, bouwrecht, technische verzekeringen en zorgverzekeringen. Wil je werken in een dynamische, procesgerichte praktijk met veel rechtszittingen? Kom dan twee maanden stage bij ons lopen.

Privacy Desk

In onze Privacy Desk zijn specialisten vanuit ons hele kantoor vertegenwoordigd. Zij beschikken over kennis en ervaring die het gehele pallet aan mogelijke privacyvraagstukken bestrijkt. Tijdens je stage krijg je te maken met onder andere de toezicht- en handhavingsbevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens, Wet Meldplicht Datalekken en beveiligingswaarborgen, de uitwisseling van persoonsgegevens, de inrichting van de bewerkersovereenkomst en screening van personeel. Nieuwsgierig? Draai dan twee maanden mee op onze Privacy Desk.

Interesse?

Heb je interesse? Stuur een brief met je curriculum vitae, een overzicht van je studieresultaten en eventuele stagebeoordelingen met via dit sollicitatieformulier naar ons toe.